Teraz jest piątek, 10 września 2010, 14:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: I didn't Know I was pregnant
PostNapisane: poniedziałek, 26 lipca 2010, 12:08 

Na discavery leci taki wlasnie program i akutar wczoraj byla kobieta ktora miała straszne bóle podczas okresow..poszla to lekarza i dowiedziala sie ze ma endo.Oczywiscie lekarz powiadomil ja ze bedzie miala problemy z zajsciem w ciaze itd.Zaczela brac hormony i zastrzyki dzieki ktorym czula sie lepiej.Po jakims czasie zrobila sobie test i wyszlo ze jest w ciazy.Juz dokladnie nie pamietam w ktorym m-cu ale to juz byla polowa...tyle ze ona nie miala zadnych objawow i brzuch jej nie rosl.Dziecko urodzilo sie z 2-3 m-ce za wczesnie,lerzalo w inkubatorze bo pluca mialo nierozwiniete i wazylo nie duzo ponad kilogram. Jednak wszystko bylo ok.Po porodzie endometrioza wrocila.Minelo kilka lat i Kobieta poszla do szpitala umowic sie na termin usuniecia macicy,bo wiedziala ze w ciaze nie zajdzie,a nie chciala sie juz wiecej meczyc.Tydzien przed terminem operacji poszla na badania i lekarz wyczul guzka w jej brzuchu.Ona od razu szok ze pewnie nowotwor.Zrobili jej USG i okazalo sie znow ze jest w ciazy,ona taka szczesliwa,jednak stwierdzono ze nie ma wod plodowych i od razu cesarke miala.Byla w szoku.Praktycznie w jednym dniu dowiedziala sie ze jest w ciazy i zaraz po kilku godzinach miala na rekach swoja coreczke:) ;)

Ogolnie w tym programie sa takie akcje ze szok...Wczoraj tez bylo ze młoda dziewczyna ktora dostala bóli...jak by wzdecia..poszla do wc i zaczela przec bo myslala ze jakies zatwardzenia ma..nagle uslyszała "plusk" bol przeszedl.Ona chciala wstac ale cos ja ciagnelo w dół...patrzy a tu w wc dziecko lezy polaczona z nia pepowina :shock: wziela je na rece,poszla z nim pod prysznic i w koncu dziecko zaczelo płakać...zawołała swojego chlopaka on w szoku tez bo nie wiedzieli ze ona jest w ciazy,on zadzwonil po pogotowie i wszystko sie dobrze skonczylo ;)

Bardzo Silne Objawy.Przed Laparo Próba zajścia w ciąże,niestety bez żadnych skutków:(Odstawienie Hormonów.Leczenie 2 lekami bez żadnych rezultatów.W końcu Laparo 1 Czerwca 2009 Roku -Endometrioza I stopnia na lewym jajowodzie.
11.11.09-Wielki Powrót Endo:(

Obrazek

Tytuł: Re: I didn't Know I was pregnant
PostNapisane: poniedziałek, 26 lipca 2010, 13:37 

Pozwolilam sobie poprawic tytul watku (I don't know I was pregnant"), byl niepoprawny gramatycznie.
CO do tematu - strasznie naciagany... W USA leci ten program rowniez i juz dawno pojawily sie glosy, iz jest strasznie naciagany pod publike... Osoby wystepujace w tym programie sa zazwyczaj z bardzo ubogiej klasy spolecznej i niskim IQ- dla pieniedzy powie sie wiele w tv. Temat sie dobrze sprzedaje bo ludzie w szoku patrza w tv ;).

endo IV stopien,analogi, 3 operacje, wodniaki - usuniete jajowody
4 ICSI - 2 aniolki
5 ICSI - i jest serduszko!

Obrazek

Moje DNA bierze udział w bad. genetycznym, które może zrewolucjonizować diagnozowanie i leczenie endometriozy. Czy Ty też wzięłaś udział w badaniu?
Kliknij to, aby się dowiedzieć, jak to zrobić - to proste!

PostNapisane: poniedziałek, 26 lipca 2010, 13:59 

pamiętam jak obejrzałam pierwszy ryz potyczki Jerry Sringera byłam w totalnym szoku jak ludzie mogą coś takiego wyczyniać na wizji przy drugim programie doszłam właśnie do wniosku, że to jest niska klasa społeczna wręcz aspołeczna i wszystko jest u takich ludzi możliwe .... podejrzewam, że ten program o ciąży jest podobny...

Pozdrawiam Monika

torbiele 25cm
przyrośnięta do spojenia łonowego
i mięśnia prostego brzucha naciekająca na otrzewną,
usunięta w całości razem z kawałkiem mięśnia poprzez laparotomie 27 lipca 2009
Bitwa wygrana
1.12.09 - Wojna jednak trwa nadal, endo w bliźnie wróciło
13.12.09 - antyki po 2 cyklach przerwane
17.06.10 - NuvaRing niecały cykl i przerwane
totalna nietolerancja antyków

Moja Historia
gg6659114

PostNapisane: poniedziałek, 26 lipca 2010, 14:08 

Też uważam jak dziewczyny...
Oglądałam kilka razy ten program i sądzę,że wręcz nierealne jest nie wiedzieć przez 9 miesięcy,że jest się w ciąży.Jeden przypadek może być prawdopodobny...pamiętam,że matka była chora na stwardnienie rozsiane więc objawy mogły być "oszukane".

laparoskopia lipiec 2002r-endometrioza I/II stopień
lipiec 2002-kwiecień 2003-analogi
laparoskopia maj 2003r
kwiecień 2004r-synuś
maj 2007r-córcia
Moja historia
gg5932190

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: poniedziałek, 26 lipca 2010, 15:30 

Przepraszam za bląd w wątku..literki mi się pomyliły:)

Bardzo Silne Objawy.Przed Laparo Próba zajścia w ciąże,niestety bez żadnych skutków:(Odstawienie Hormonów.Leczenie 2 lekami bez żadnych rezultatów.W końcu Laparo 1 Czerwca 2009 Roku -Endometrioza I stopnia na lewym jajowodzie.

Obrazek

PostNapisane: środa, 28 lipca 2010, 12:35 

A w jakie dni leci ten program? czy to juz leciało?
:)

Obrazek

Laparo - 22.04.2010r. - torbiel endo jajnika prawego - pełno zrostów i blizn w całej miednicy.
Endometrioza - III st.
29.07.10. - wykryta torbiel dwukomorowa (5,01/5,36cm) - jedna czekoladowa, druga endometrialna.
05.08.10. - I zastrzyk Dipherelinki.

PostNapisane: środa, 28 lipca 2010, 20:37 

Dalej leci ;)
Dziś było o 11:30,14:30 i 15:00 i z tego co widze w programie tv chyba codziennie jest tylko o różnych porach.Jutro jest jeszcze o 22:30 i 23:00.Trzeba w programie sobie popatrzeć...

http://tv.wp.pl/name,Discovery-Travel-L ... ogram.html

Obrazek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1