Forum Portalu www.endometrioza.aid.pl

Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność.
Teraz jest niedziela, 31 maja 2020, 07:34

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1820 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 182  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:22 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 28 kwietnia 2013, 20:45
Posty: 1118
no farmaceuta to wszystko na temat :-) pozdrawiam

_________________
moja historia


Obrazek

04.06.2013-lapartomia usuniecie endometriozy z blizny po cc, otrzewnej,miesnia prostego brzucha i powięzi- ŻYCIE BEZ BOLU !
17.06.2013-potwierdzenie endometriozy III st hist-pat.
16.04.2016-endo wróciło ;(
07.02.2017-LAPAROTOMIA - USUNIĘCIE JAJNIKA całego zajętego torbielami krwotocznymi ,licznych zrostów min z jelita,zatoki dauglasa,m.brzucha
16.02.2017 LUCRIN 6mc
18.08.2017 DEPO-PROVERA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 13:04 
Offline

Dołączył(a): środa, 17 kwietnia 2013, 20:53
Posty: 679
Witaj Beti :D
Ja z tej samy branży :D Ile lat jesteś w zawodzie :?:
Najgorsze jest to,że my niestety sporo wiemy na temat leków.
Pozdrawiam :D

_________________
MOJA HISTORIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 16:12 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 28 kwietnia 2013, 20:45
Posty: 1118
nie ja nie farmaceuta ja jestem asystentka stomatologa a w zawodzie jestem 6 lat i edukuje się jako elektroradiolog :-) ale jeszcze dużo nauki przede mną jako technik :-) ale szybko minie praktyki w szpitalu fajna sprawa a co do leków to zastanawialam się nad farmacja nawet jako dziecko zbieralam ulotki od leków w segregatorze i do dziś go mam więc sporo naczytalam się o tabl :-) pozdrawiam.

_________________
moja historia


Obrazek

04.06.2013-lapartomia usuniecie endometriozy z blizny po cc, otrzewnej,miesnia prostego brzucha i powięzi- ŻYCIE BEZ BOLU !
17.06.2013-potwierdzenie endometriozy III st hist-pat.
16.04.2016-endo wróciło ;(
07.02.2017-LAPAROTOMIA - USUNIĘCIE JAJNIKA całego zajętego torbielami krwotocznymi ,licznych zrostów min z jelita,zatoki dauglasa,m.brzucha
16.02.2017 LUCRIN 6mc
18.08.2017 DEPO-PROVERA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 18:26 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 19 maja 2013, 18:29
Posty: 2198
Lokalizacja: Łódź
Jestem w zawodzie 2 lata. Mam tech farmacji ;) Ostatnio tyle myślę o własnym zdrowiu , że wychodząc z receptury zastanawiam się czy wszystko dobrze zrobiłam , kontroluję się , ale wystarczy że człowiek się na chwilę wyłączy i może coś odwalić. A tak w ogóle odebrałam wyniki tarczycy. Powiedzcie mi co o tym myślicie :TSH 3,26 (0,27-4.2) FT3 2.88 (1.71-3.71) FT4 0.91 (0.7-1.48) no i najlepsze Anty TPO 203,0 (max 35) .

_________________
moja historia
* 16.10.2012 usunięcie gruczolakowłókniaka piersi lewej
* 08.07.2013 niedoczynność plus hashi
* 20.08.2013 laparoskopia- endometriosis genitalis externa II, zrosty na jelitach, guzki w zatoce Douglasa
* 06.09.2013 jednak startujemy z Visanne- modlimy się żeby guzek w piersi nie rósł :)
* 05.04.2014 koniec Visanne - Zaczynamy starania, nie ma już na co czekać...
*24.08.2014 są 2 tłuste krechy na teście :)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 19:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 6 lipca 2009, 15:35
Posty: 20685
Beti to wysokie Anty TPO z tego co pamietam to wskazuje na chroniczne zapalenie tarczycy czyli hashimoto, ogolnie pachnie niedoczynnoscia tarczycy

_________________
moj nr gg : 22121906

Obrazek Moje DNA bierze udział w badaniu genetycznym, które może zrewolucjonizować diagnozowanie i leczenie endometriozy. Czy Ty też wzięłaś udział w badaniu?

Kliknij tu, aby się dowiedzieć, jak to zrobić - to proste!

MOJ WIRTUALNY ZAKATEK

Obrazek
Obrazek
Obrazek

POMOC DLA GOJI

Bo z nas Fortuna w zywe oczy szydzi, to da, to wezmie, jako sie jej widzi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 21:17 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 19 maja 2013, 18:29
Posty: 2198
Lokalizacja: Łódź
No właśnie wykonałam telefon do swojego ginekologa. Mam tą wygodę , że można się z nim konsultować telefonicznie. Kazał mi iść do endokrynologa , bo właśnie mogę mieć chroniczne zapalenie tarczycy. Także na razie laparoskopia w sierpniu stoi pod znakiem zapytania chyba , że endokrynolog mi pozwoli. Jutro łapię się za telefon i spróbuję się umówić :) Mam nawet już jednego upatrzonego. Mam nadzieję , że mi pomoże. Znów wydam kasę..Sama radość

_________________
moja historia
* 16.10.2012 usunięcie gruczolakowłókniaka piersi lewej
* 08.07.2013 niedoczynność plus hashi
* 20.08.2013 laparoskopia- endometriosis genitalis externa II, zrosty na jelitach, guzki w zatoce Douglasa
* 06.09.2013 jednak startujemy z Visanne- modlimy się żeby guzek w piersi nie rósł :)
* 05.04.2014 koniec Visanne - Zaczynamy starania, nie ma już na co czekać...
*24.08.2014 są 2 tłuste krechy na teście :)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 21:22 
Offline

Dołączył(a): środa, 17 kwietnia 2013, 20:53
Posty: 679
Jak nie ma rady,to i pieniędzy trzeba się pozbyć np na wizytę prywatną...ale nie masz wyjścia sama wiesz jak to jest z terminami...i co zrobić.
Trzymam kciuki...

_________________
MOJA HISTORIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: poniedziałek, 24 czerwca 2013, 21:44 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 19 maja 2013, 18:29
Posty: 2198
Lokalizacja: Łódź
Oj wiem , wiem jak to jest z terminami. Ale tarczyce można było już zdiagnozować 1,5 roku temu, ale moja dr rodzinna dała ciała, mimo ,że zgłaszałam objawy, no ale dla niej jak wynik mieści się w normie to oznacza , że jest się zdrowym. Trafiłam do kardiologa mimo masy badań nie stwierdził żadnej wady serca. Powiedział , że taka moja fizjologia. Spytał o tarczycę , ale jak zwykle wynik tsh był zadawalający. I tak łykam tabletki na serduszko co by mi tak szybko nie biło. Dopiero mój ginekolog jak mnie pytał dając mi skierowanie do szpitala czy nie biorę jakiś leków pomyślał i powiedział, że trzeba zrobić badania ful wypas tarczyca. I jestem mu za to wdzięczna i nie żałuje nawet złotówki, które zostawiam u niego w poradni. Mam nadzieję , że może włosy przestaną mi choć trochę wypadać jak się wezmę za tarczycę, ostatnio fryzjerka się wystraszyła jak mnie strzygła. Sama mi zasugerowała , że powinnam coś zrobić. Szkoda mi moich włosów. Kiedyś miałam dwa ładne warkocze, mocne włosy w ogóle nie wychodziły. A teraz krótkie, mizerne.

_________________
moja historia
* 16.10.2012 usunięcie gruczolakowłókniaka piersi lewej
* 08.07.2013 niedoczynność plus hashi
* 20.08.2013 laparoskopia- endometriosis genitalis externa II, zrosty na jelitach, guzki w zatoce Douglasa
* 06.09.2013 jednak startujemy z Visanne- modlimy się żeby guzek w piersi nie rósł :)
* 05.04.2014 koniec Visanne - Zaczynamy starania, nie ma już na co czekać...
*24.08.2014 są 2 tłuste krechy na teście :)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 16:14 
Offline

Dołączył(a): środa, 17 kwietnia 2013, 20:53
Posty: 679
Witaj Beti :D
Ja jak wykonuję badania tarczycy synowi,to zawsze robię tsh,ft4,anty tpo i usg.Mamy panią dr endokrynolog dziecięcą,która zawsze prosi o cały komplet,bo samo tsh nic nie mówi.Chociaż dla pediatry wystarczy tsh ( nie rozumiem jej) i na ogół jest ono w normie i uważa,że jest ok.Co lekarz to lekarz.Dużo lekarzy bazuje na samym tsh.
Pozdrawiam :D

_________________
MOJA HISTORIA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Historia Beti97
PostNapisane: wtorek, 25 czerwca 2013, 21:57 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 19 maja 2013, 18:29
Posty: 2198
Lokalizacja: Łódź
No i zapisałam się dzisiaj do endokrynologa na 8 lipca. Zobaczymy co powie. Chociaż jedna pozytywna rzecz dzisiaj. Miałam dzisiaj ciężki dzień w pracy. No cóż mam nadzieję , że jutro będzie lepiej. Fakt lekarze są bardzo różni. Wyszukałam sobie endo w necie, poczytałam opinie. No ale wiadomo zobaczę jakie ma podejście dopiero na wizycie. Mam nadzieję że do kompletu zrobi mi usg tarczycy.

_________________
moja historia
* 16.10.2012 usunięcie gruczolakowłókniaka piersi lewej
* 08.07.2013 niedoczynność plus hashi
* 20.08.2013 laparoskopia- endometriosis genitalis externa II, zrosty na jelitach, guzki w zatoce Douglasa
* 06.09.2013 jednak startujemy z Visanne- modlimy się żeby guzek w piersi nie rósł :)
* 05.04.2014 koniec Visanne - Zaczynamy starania, nie ma już na co czekać...
*24.08.2014 są 2 tłuste krechy na teście :)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1820 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 182  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 56 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL