Teraz jest wtorek, 7 września 2010, 16:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Niepekajace pecherzyki
PostNapisane: niedziela, 25 lipca 2010, 23:08 

[quote="jojo"]Mam też sprawdzić Ca125 bo lekarz podejrzewa, ze endo wróciła :(

[quote]
Podwyzszone CA 125 nie zawsze wskazuje na endo i odwrotnie - normalny wynik nie swiadczy , ze endo nie ma... Ja przy IV st. endo, rozsianym wszedzie - CA125 mialam zawsze w normie (4 razy sprwdzane)...

endo IV stopien,analogi, 3 operacje, wodniaki - usuniete jajowody
4 ICSI - 2 aniolki
5 ICSI - i jest serduszko!

Obrazek

Moje DNA bierze udział w bad. genetycznym, które może zrewolucjonizować diagnozowanie i leczenie endometriozy. Czy Ty też wzięłaś udział w badaniu?
Kliknij to, aby się dowiedzieć, jak to zrobić - to proste!

PostNapisane: czwartek, 29 lipca 2010, 08:50 

Dokładnie to wyczytałam :(
Także moje CA125 około 30 nic nie wnosi. Jest w normie ale nic nam nie mówi.

Endometrioza III stopnia,
Pierwsza laparotomia w 2.2007, druga w 10.2009
Aktualnie: zoladex, 1 zastrzyk 9.XI.09, 2 zastrzyk 7.XII.09, 3 zastrzyk 4.I.2010, 4 zastrzyk 1.II.2010, 5 zastrzyk 1.III.2010, 6 zastrzyk 29.III.2010
Pierwszy cykl po zoladexie stymulowany, pęcherzyki super, pregnyl nie zadziałał = LUF
Lewy jajowód drożny, prawy poskręcany i raczej niedrożny
Dieta bezmięsna+suplementy+ćwiczenia
Teraz starania naturalne :)

PostNapisane: piątek, 30 lipca 2010, 16:28 

jojo ja nigdy nie mialam jakichś specjalnych problemow z torbielami, zawsze sie wchłanialy po duphastonie.
W tym cyklu moj organizm przeszedl sam siebie. Wzielam pregnyl w poniedzialek (10 tys. jedn) w czwartek rano poszlam sprawdzic czy cos peklo z 5 dorodnych pecherzykow i okazalo sie sie ze znow lipa. Lekarka kazala szybko brac duphaston 2x1 i przyjsc w kolejny poniedzialek zeby zobaczyc czy torbiele nie rosną a tu niespodzianka.. owulacja z dwoch pecherzykow... strasznie to dziwne bo musialy peknąc min. 4 dni a max6 dni po pregnylu... a on dziala ok 48 od podania..... no wiec radosc byla ale krotka bo w 2 dc gdy przyszlam po leki stymulacji nowego cyklu okazalo sie ze 3 pozostale pecherzyki zrosly sie w torbiel trzykomorową o średnicy 5,6 cm. Jest czynnosciowa ale jej rozmiar nie drgnął a nawet urusl o 0,5 cm po 10 dniach duphastonu. teraz boje sie strasznie bo nie wiem czemu organizm plata mi takie figle. Lekarz kazal przyjsc za pare dni zeby zobaczyc czy torbiel nie rosnie, nie wiem czym sie to leczy? Czy mozna jakos to leczyc bez straty szansy na owulacje w tym cyklu? czy zostae juz tylko antykoncepcja?

pierwszy raz mam taka sytuacje, a ty jojo czym leczysz ta torbiel? czy rzeczywiscie torbiel czynnosciowa moze wynikac z endometriozy?

starania o ciąże: 3 x stymulacja clo, duphaston, siofor, bromergon
niepękające pęcherzyki LUF
03.2010 laparoskopia + histeroskopia- udrożnienie jajowodów, usunięcie zrostów i nowych ognisk endometriozy :/
2 x stymulacja clo + Pregnyl - brak owulacji LUF
cienkie endometrium
1 x stymulacja femara + Ovitrelle- brak owulacji LUF
cykl naturalny + Pregnyl 10 tys j. - owulacja i duza torbiel

Moja Historia

PostNapisane: sobota, 31 lipca 2010, 16:05 

Ja na te moją torbiel biorę proverę. Pierwszy raz jak ją brałam to miałam dawkę 2x5mg, ale po niej torbiel nie rosła ale tez się nie zmniejszała. Jak rozmiar torbieli osiągnął 4,6cm lekarz przepisał mi już podwójną dawkę. Biorę 2x 10mg. I ta dawka pomogła, wczoraj bylam na wizycie i po tygodniu leczenia torbiel ma 2cm.
Nigdy nie bralam duphastonu, więc nie wiem jakie tam dawki się podaje. Może ty też masz za słabą. Dla mnie te torbiele to też nowość, wcześniej nie monitorowałam owulacji.

Aktualnie: zoladex, 1 zastrzyk 9.XI.09, 2 zastrzyk 7.XII.09, 3 zastrzyk 4.I.2010, 4 zastrzyk 1.II.2010, 5 zastrzyk 1.III.2010, 6 zastrzyk 29.III.2010
Pierwszy cykl po zoladexie stymulowany, pęcherzyki super, pregnyl nie zadziałał = LUF

PostNapisane: piątek, 20 sierpnia 2010, 11:17 

Dziewczyny, podciągam temat LUFu.
Czy w jakikolwiek alternatywny sposób można wspomóc pękanie pęcherzyków?
Czy dieta bezmięsna może coś pomóc?
A może jakieś zioła, supplementy, masaże, akupunktura czy inne sposoby?
Zastanawiam się co mogę jeszcze zrobić sama od siebie żeby wspomóc pękanie a nie zaszkodzić sobie ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1